Wi-Fin hyödyt

Wi-Fistä on monenlaista hyötyä kuluttajan kannalta. Ennen langatonta lähiverkkoa saattoi kotitalouksissa olla vain yksi tai kaksi tietokonetta joilla pääsi nettiin ja näidenkin piti olla kytkettynä modeemiin kiinni. 

Mutta langaton lähiverkko mahdollistaa usean koneen olla yhtä aikaa netissä ilman että yhdenkään tarvitsee olla modeemissa kiinni eikä edes samassa huoneessakaan tarvitse olla. Modeemin signaali ulottuu jopa seinien läpi, ja signaalia voi tarvittaessa vahvistaa lisäreitittimellä, joka voidaan sijoittaa vaikka kaksi kerroksisissa taloissa yläkertaan itse päämodeemin ollessa alakerrassa.

Wi-Fi on myös tarjonnut erilaisille elinkeinon harjoittajille mahdollisuuden palvella asiakkaitaan paremmin tarjoamalla ilmaisen Wi-Fi-pisteen. Monesti esim. ravintoloillakin on ilmainen Wi-Fi, mutta salasana tarvitaan jonka saa vaikka henkilökunnalta kysymällä. Tosin, tähän väliin on pakko mainita se hauska kyltti ravintolassa jossa kehoitettiin ihmisiä puhumaan toisilleen sen sijaan että heti ensimmäisinä kirjautuisivat sisään ilmaiseen verkkoon.  Ilmaisia hotspotteja voi myös olla muissa kunnan tai kaupungin laitoksissa kuten kirjastoissa ja kouluissa. yleensä ottaen näitä ilmaisia WLAN-verkkoja on turvallista käyttää, mutta halutessa olla täysin varma, kannattaa tarkistaa jotta itse käyttää salattua yhteyttä. Paras tapa varmistua tästä on katsoa, että osoiterivillä on HTTPS-merkintä tai lukon kuva.

Langaton verkko mahdollistaa myös ihmisten paikannusten WLAN-tukiasemien perusteella. Joku on varmaan ihmetellytkin kuinka lomamatkoilla tietokone osaa suoltaa juuri sen alueen mainoksia vaikka olisi ensimmäistä kertaa kohteessa. Tämä perustuu siihen, että tietokone itse ilmoittaa sijaintinsa lähimpään WLAN-tukiasemaan MAC-osoitteen avulla. Samaa tekevät tavallaan kännykätkin, ja näin esim. kadonneen henkilön etsiminen on hieman helpompaa, tosin paikannus ei ole aivan yhtä tarkkaa kuin että se tapahtuisi GPS:n avulla.

Myös matkapuhelinasiakkaat hyötyvät langattomasta lähiverkosta vaikka heillä olisikin puhelimessaan 3G tai 4G. Riittää että puhelimessa on Wi-Fi-vastaanotin. On nimittäin nopeampaa selailla verkossa Wi-Fillä kuin esim. 3G-verkolla.