Istu mukavasti pelatessasi

Tietokonepelit ovat hauskaa ajanvietettä ja niitä pelatessa saattaa aika kulua nopeammin kuin huomaatkaan. Siksi onkin tärkeää panostaa kunnolliseen pelituoliin.

Millainen on hyvä pelituoli?

Valinnassa omat mieltymykset ja tarpeet ovat tärkein valintakriteeri. Tuolien materiaaleissa, säädöissä ja koossa on eroja, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Nahkainen tai keinonahkainen pelituoli on kestävä ja helppo pitää puhtaana, mutta saattaa olla hiostava. Kankainen taas ei hiosta, mutta voi olla vaikeampi pitää puhtaana.

Miten valita sopiva koko?

Jalat olisi hyvä saada ylettymään lattiaan, joten kannattaa tarkastaa, voiko pelituolin korkeutta säätää. Joskus saattaa olla tarpeen hankkia lisäksi hyvä jalkatuki. Istuintyynyt on muotoiltu pelituoleissa erilaisiksi. Sen malli vaikuttaa istuimen kokoon, joten asia kannattaa myös huomioida.

Hyvässä pelituolissa on säätövaraa ja selkänojaa pystyy myös säätämään sopivaan asentoon.

Tavallinen toimistotuoli vai pelaamiseen suunniteltu pelituoli?

Tähän kysymykseen ei ole ainoaa oikeaa vastausta. Valintaan vaikuttaa, millaisia pelejä pelaat. Jos pelaat pääasiassa autopelejä, paras valinta on silloin ajopenkki, joka jäljittelee oikean auton istuinta. Ajopenkki toki vie huomattavasti enemmän tilaa kuin pelituoli. Hyvä toimistotuoli voi olla hyvä valinta, kunhan sen säädöt ja muotoilu ovat sopivat. Valikoimaa kannattaa siis tarkkailla omien mieltymysten mukaan.

Tauotus on tärkeää

Hyväkään pelituoli ei poista sitä faktaa, että vaikka peli vie helposti mennessään, välillä on hyvä pitää taukoja. Tauon aikana kannattaa jaloitella, venytellä ja juoda vaikka hiukan vettä. Näin pelaaminen on kivaa myös keholle.